Donderdagavond, vrijdagavond én zaterdag zijn we gestart met de training Love Revolution. Je kan namelijk Gods woord aanhoren en aannemen, maar je moet het ook gaan toepassen. Door het toepassen verandert je geloof naar een levensstijl. Een levensstijl waarbij jijzelf, in jouw omgeving, Gods liefde kan uitdelen. Je spreekt zelf genezing uit, jij kijkt om naar de mensen die in nood zijn. Jij geeft aandacht aan de mensen die het nodig hebben. En zo verandert jouw omgeving, straat, dorp, stad en land.

Maar hoe doe je dat eigenlijk? De 60 tot 80 aanwezigen hebben we hierin kunnen activeren. Gezien de korte tijd die we hiervoor hadden, was het wel even aanpoten voor de deelnemers, maar er was honger en de voorbeelden en lesstof werden als een spons geabsorbeerd. Het voorbeeld van hoe jij in elkaar zit qua geest, ziel en lichaam en hoe de samenwerking met de Heilige Geest werkt, openden de ogen van velen. Praktische voorbeelden van genezingen op straat en dit direct oefenen en laten zien voor in de zaal maakte Gods werking heel duidelijk. Het werd duidelijk; eigenlijk is het heel simpel: liefhebben en liefde uitdelen, God is met je en werkt met je mee.

Op donderdagavond hebben we gebeden voor vervulling met, en bekrachtiging door de Heilige Geest. Velen spraken nog niet in tongen en op een gegeven moment brak dit bij 15 mensen tegelijke tijd door! Mensen werden ook bevrijd en er vond ook genezing plaats.

Op zaterdag zijn we in de middag in groepen van 2 à 3 personen de straten van Paramaribo in gegaan. We kregen allemaal 20 SRD (Surinaamse Dollars) mee om hiermee iets te kunnen uitdelen. Rond 14.30u stroomden de groepen en getuigenissen binnen. Ongeloofelijk wat er in zo’n korte tijd allemaal kan gebeuren als je samen met de Heilige Geest op stap gaat. Er werden zoveel mensen genezen van pijnen in hun lichaam. Een man met een katheter ervoer dat alle pijn wegtrok uit zijn lichaam en zei dat hij naar het ziekenhuis zou gaan om zich te laten controleren of de katheter nog wel nodig was. Maar er werden ook mensen bemoedigd met profetische woorden, of heel praktisch met mooie bloemen die kinderen hadden gekocht om uit te delen.

In het park werd een dakloze jongen aangesproken, hij zag er vies en verwaarloosd ui en rook ook niet echt naar bloemetjes… Hij werd uitgenodigd om naar Club Levels te gaan waar Erica en een team baden voor mensen die waren uitgenodigd voor gebed. De jongeman ging en Erica luisterde naar zijn verhaal, hij ontving gebed en bevrijding en er kwam een nieuwe blik in zijn ogen. Eindelijk rust en vergeving. Maurice en team namen hem mee naar ons appartement. Daar kon hij zich douchen, kreeg schone kleren en schoenen en een nieuw leven. Eén van de teamleden herkende hem na zijn douche pas als de jongen die zij nog van vroeger kende. Nu durfde hij  weer zijn familie onder ogen te komen en hij zou contact opnemen met zijn pleegvader.

De vele getuigenissen waren prachtig en zeer bemoedigend, maar deze Love Revolution was nog niet klaar! We sloten de dag af met een tocht door Paramaribo met een partybus. Een partybus is een open bus, volgebouwd met geluidsboxen. Deze worden gehuurd om er feestjes op te geven en waarmee dan door Paramaribo wordt gereden. Zoals u zult begrijpen, worden dan niet echt de meest opbouwende en verfrissende teksten de lucht in geslingerd, laat staan de dansen die er op worden uitgevoerd. Maar dit kan natuurlijk ook anders! Voor sommige was het even slikken, maar toen we éénmaal reden onder het genot van o.a. de song van Gospel of Dance, Season of Love begonnen de deelnemers echt los te komen. Een geweldige rijdende proclamatie door Paramaribo! We maakten tussenstops en deelden dan flyers uit voor de Love Revolution Dance Party 2019 die ‘s avonds in Club Levels werd gehouden. De mensen en jeugd vond het fantastisch om te doen. Schaamte werd doorbroken en vervangen voor plezier. Veel christenen keken verbaasd op toen ze ons voorbij hoorden rijden, maar zwaaiden lachend terug, dit hadden ze nog nooit gezien;) Bij terugkomst voor Club Levels ging het dancefeest op de straat nog even door. Het was genieten met elkaar.

Rond een uur of 19.00 hadden we een diner geregeld in het restaurant onder de danceclub. We hebben (jeugd)leiders (reeds bekenden en onbekenden) uitgenodigd om verbinding te maken met elkaar en met ons. Dit om ze verder mee te nemen in de Love Revolution, velen van hen leiden mensen die hebben deelgenomen aan de training. Het restaurant was een Japans restaurant waar we met elkaar sushi hebben gegeten, voor velen een eerste keer… (ook de stokjes en de wasabi). Grappig hoe ook dit bijdroeg aan een nieuwe tijd die is aangebroken waarbij het denken buiten de hokjes nodig zal zijn.

‘s Avonds om 21.00u begon de Love Revolution Dance Party. De jeugd van de verschillende kerken was uitgenodigd maar er waren ook veel “oudere” jeugdigen. Of te wel, het was een feest met jong en oud. Ook net bekeerden of ongelovigen vrienden en kennissen kwamen. Om 22.00u nam Erica het woord, het evangelie én het bijzondere verhaal van hoe we hier terecht zijn gekomen en het waarom sprak velen aan. Daarna kwam de DJ en ging het goed los. Zo mooi om op deze manier een deel van de missie af te sluiten en God te danken voor deze nieuwe tijd voor Suriname!