Toen onze zoons nog heel klein waren, begonnen mijn man en ik de vrouwen voor onze kinderen al te zegenen. We vroegen God om hen te beschermen, hen voor te bereiden op een relatie met onze jongens. We baden voor onze knullen, dat ze de juiste vrouw zouden weten te kiezen, maar liever nog dat Heer hen zou wijzen wat Zijn keuze was.

De puberteit brak aan en ja, dan gaan de ogen open voor het vrouwelijk schoon.

Onze oudste was bijna 17 jaar, en we zagen verandering in zijn leven komen. Zou hij verliefd zijn?

Op een ochtend ging ik opnieuw voor onze aanstaande schoondochters in gebed.

Nog geen vrouw te zien, maar ik wist: ze gaan een keer komen. Ik bad in het bijzonder voor onze oudste zoon.

Toen gaf God me een gedachte: Mag het ook een meisje zijn dat gebrokenheid kent?

Mijn eerste reactie was: “Nee Heer, ik wil het perfecte meisje voor onze oudste.”.

Een beetje geërgerd liep ik uit mijn uur van gebed. “Hallo zeg! Wij hebben geprobeerd om alle struikelblokken op de wegen van onze kinderen op te ruimen, zodat zij in de zegen kunnen gaan wandelen, en dan zou ons kind te maken krijgen met de gebrokenheid! Nee dat wil ik niet.”. Ik hoorde mijn eigen egoïstische gedachten. Toen kwam er een overgave. Ik hoorde mezelf zeggen: “Ja Heer, laat het maar een meisje zijn uit gebrokenheid, opdat ze in de liefde tot genezing mag komen.”. Een gevoel van diepe genegenheid kwam over me.

Een maand later vroeg onze oudste haar verkering. Een prachtige meisje, maar een meisje uit gebrokenheid. Ik zag door de jaren heen hoe ze samen hun weg gingen. Hoe ze naar elkaar toegroeiden, en hoe genezend de onvoorwaardelijke liefde is.

Nu zijn ze binnenkort een jaar getrouwd. De genegenheid die wij eerst voelden voor dit meisje is bij Henk en mij gegroeid naar diepe liefde, liefde voor haar omdat zij onze zoon zo intens gelukkig maakt. Zij is de perfecte vrouw voor hem.

1 Samuel 16:6b
Want God ziet niet zoals een mens ziet; een mens kijkt naar het uiterlijk, maar de HEER kijkt naar het hart.’

Lieve Heer,
Dank U dat U verder kijkt dan alleen het uiterlijk of naar wat wij denken dat goed is. U kent het verleden, het heden en de toekomst. Geef me toch uw inzichten, en leer me de controle aan  U te geven, ook als het gaat om de levens en de keuzes van mijn dierbaren. Amen.