Maandag staat in het teken van tijd nemen met het team en vooruitblikken naar en voorbereiden van wat er deze week zoal staat te gebeuren, los van alle spontane ontmoetingen en afspraken die er zijn. ‘s Avonds ontmoeten we een groep mensen die met ons mee zal werken in de Love Revolution aan het eind van deze week. In een kleine groepjes hebben ze met ons gedeeld hoe zij de mensen op straat bereiken om de liefde van God uit te delen. Erica liet daarna aan de hand van voorbeelden zien hoe je met mensen in gesprek kunt komen en wat voor vragen je kunt stellen zonder oppervlakkig te blijven. We bevroegen elkaar in groepjes van twee over hoe je schooltijd was geweest. Er werd diep nagedacht en er werden goede vragen gesteld. Je merkte dat iedereen er plezier in had en het leuke was dat je weer iemand een stukje beter leerde kennen. Erica sloot de avond af met gebed terwijl de rest van het team rondliep, de mensen handen oplegde en hen zegende. Daarna ontvingen we het woord dat Maarten bracht. Bijbelteksten, woorden van God, gesproken door Maarten met een enorme autoriteit die diep doordrong bij iedereen die er was.

Vandaag zijn wij, Nicolien en Femmy, terug geweest naar jeugd detentiecentrum Opa Doelie, om de boekjes die we beloofd hadden daar te brengen. Voorin ieder boekje hadden we een tekst geschreven: waarheid uit de Bijbel of een profetisch woord. De boekjes zijn voor de zeventien jongens die hun hart aan Jezus hebben gegeven. De directrice beloofde dat elke jongen een boekje mee zou krijgen als ze vrij zouden komen of als ze overgeplaatst zouden worden om hun straf uit te zitten.

We kregen nog een mooi gesprek met de directrice die vol passie al twaalf jaar intensief bezig is om de omstandigheden voor de jongeren te verbeteren. Haar verlangen is dat het recht en geestelijke zorg voor de jongens samengaan zodat er naast dat er recht gedaan wordt, ook herstel komt in hun ziel. Daarnaast ziet zij hoe belangrijk het is dat deze jongens vaardigheden leren, zodat zij wanneer ze vrij komen werk kunnen vinden.

Ook vandaag hebben we weer heel wat ritjes met de taxi gemaakt. De taxichauffeurs van Paramaribo beginnen ons al een beetje te kennen. Voor veel van hen is gebeden, of ze zijn gezegend door iemand van ons team. Eén van de chauffeurs heeft vandaag zijn leven aan Jezus gegeven. Feest in de hemel en feest in de taxi!