De Hindoestaanse chauffeur rijdt ons naar het Surinaamse restaurant. Tijdens ons ritje babbelen we wat. Bij het instappen had ik al gezien dat de chauffeur twee gehoorapparaten draagt. Ik vraag hem na verloop van tijd wat er met zijn oren aan de hand is. Hij vertelt dat het een aangeboren afwijking is en dat artsen niets voor hem kunnen doen. Ik vraag hem of hij er al eens voor heeft laten bidden. Zijn antwoord is “nee”. Ik leg hem uit dat Jezus leeft en dat er nog steeds wonderen gebeuren in deze wereld. Hij luistert aandachtig. Ik vertel van een aantal genezingen die we de afgelopen tijd hebben mogen zien. We vragen of we voor hem mogen bidden. Hij stemt toe. Dan vraagt de man: “Als Jezus oren kan genezen, kan Hij dan ook relaties herstellen?
“Natuurlijk!”, roept Esther enthousiast. We leggen hem uit dat Jezus juist is gekomen om relaties te herstellen. Hij luistert aandachtig naar deze boodschap. Dan vertelt hij zijn verhaal. Het verhaal van een goed huwelijk waarin nu barsten komen. Barsten omdat een vrouw die zich voordoet als vriendin van zijn echtgenote langzamerhand de ziel van zijn geliefde rooft. Hij vertelt van de vloeken die worden uitgesproken over hem en hun huwelijk. Je ziet gewoon dat hij eronder lijdt. In de spiegel zie ik zijn ogen, ze staan verdrietig, wanhopig.
En dan zijn we er. Op de hoek staat het groene gebouw en de heerlijk geur van Surinaams eten komt ons tegemoet. We stappen uit en beginnen naast de auto voor deze man te bidden om een scheppingswonder. Er lijkt een klein beetje verbetering te zijn. Als we gaan bidden voor de gebroken relatie, dan daalt de liefde van God op hem neer. Zijn hart wordt geraakt en zijn ogen laten het verdriet zien. Hij houdt zich zichtbaar in, maar gelukkig niet genoeg om een stukje van Gods liefde te ontvangen. De woorden raken. We nemen autoriteit over elk woord dat tegen hem gezegd is en zegenen de huwelijksband tussen hem en zijn geliefde, die ze zevenentwintig jaar geleden zijn aangegaan. We geven hem voor zijn vrouw, die nog wel in huis woont maar waarmee hij geen contact meer heeft, een klein cadeau mee. Een mooi wit stoffen zakje met een diamantje erin en een kaartje erbij met het opschrift: ‘Jij bent van onschatbare waarde’. Geld voor het ritje hoeft hij niet, maar krijgt hij toch. We nemen afscheid en lopen naar het restaurant om onze Roti te bestellen. Ik kijk naar de naam op de gevel: Even anders!
Ja, zo kan je dag zomaar even anders verlopen!

‘Hij geneest de gebrokenen van hart, Hij verbindt hun wonden.’ (Psalm 147:3, Eng. vert.)

Heere Jezus, ik wil U danken dat U de grote hersteller bent. Hersteller van harten, lichamen en relaties. Wilt U ook mij herstellen. Ik dank U voor Uw aanwezigheid en voor uw trouw in deze. Amen