Het is zo ver. In alle vroegte zijn we vertrokken naar Schiphol. Na een soepele incheck eerst maar even een kop koffie. Samen hebben we tijd genomen om te bidden voor de reis en elkaar te zegenen en te bemoedigen. We zien er naar uit wat God in de komende twee weken gaat doen. De reis is begonnen. Off we GO. En dat gaat meteen van start. Op Schiphol mag Arnout voor een jonge vrouw bidden met pijn aan haar enkel. De pijn trok weg en blij en zonder pijn kon zij haar reis vervolgen. Maarten stapte een winkel binnen om te kijken naar een nieuwe zonnebril (zijn zoontje had gisteren zijn bril getest op breekbaarheid). De winkelier neuriede een liedje van Simon & Garfunkel en zong net “Jesus loves you more than you will know”. Daar haakte Maarten op in en het werd een bijzonder gesprek. Zo eenvoudig kan een ontmoeting zijn. Maarten liet een blije en gezegende man achter. Ook Maarten werd door deze ontmoeting bemoedigd.

Vervolgens stappen wij het vliegtuig in voor de lange zit van bijna 9 uur. Voor Arnout zit een man in het vliegtuig en het is duidelijk dat hij extra zuurstof nodig heeft. Dat is voor Arnout aanleiding om met hem in gesprek te gaan. De man vertelt dat hij hartproblemen heeft waardoor hij te weinig zuurstof kan opnemen in het bloed. Arnout heeft een mooi gesprek, hij heeft gebeden voor de man, maar er was geen zichtbare verandering. Wel vroeg de man om het visitekaartje van Arnout. We zijn benieuwd naar het vervolg.

En dan zet je voet op Surinaamse bodem. 33 graden met een hoge luchtvochtigheid is even wennen. De rij voor de douane eveneens. Het duurde 2 uur voordat we door de douane waren. Maar ook die tijd kun je natuurlijk nuttig besteden. Erica mocht voor een Hindoestaanse broeder uit Nederland bidden en hem zegenen. En een vrouw met astma voelde de warmte van God door haar longen stromen toen Erica haar de handen oplegde. Zij heeft een kaartje van His Healing Voice meegenomen, want het zoontje van haar man heeft ook astma. We hopen dat ze snel contact opneemt. Zo hebben we voor een aantal mensen kunnen bidden die net als wij in de rij stonden te wachten. De goedheid van God kun je op elke plek en op elk moment uitdelen. Hij is goed! Wij hoeven alleen maar te gehoorzamen. We zien uit wat er nog meer gaat komen.