Vanochtend zijn we eigenlijk echt begonnen. Strak op schema waren we allemaal om 09.00u aanwezig en begonnen met gebed en worship. Altijd bijzonder om zo in alle rust de dag met elkaar te kunnen beginnen.

Om lokaal te kunnen bellen gaan we (Arnout, Nicolien en Marjon) op zoek naar simkaarten, niet een hele makkelijke actie, maar het brengt je wel weer in contact met mooie mensen… De taxichauffeur, Regillio vroeg, na onze verhalen te hebben gehoord, of we ook voor zijn rug wilde bidden. In ziekenhuis hadden ze een scan gemaakt en geconstateerd dat er iets niet goed zat en dat hij geopereerd moest worden. Hier zag hij tegen op. Na gebed was het tijd om te testen, twee, beetje verbaasde maar hele blije ogen keken ons aan. Het was echt minder, bijna weg zelfs! We hebben nog een keer gesproken voor 100% herstel en mochten bidden voor vervullen met de Heilige Geest. Morgen (vrijdag) neem hij contact met ons op om te laten weten hoe het met hem gaat. En we hebben hem uitgenodigd om volgende week op de training te komen én zijn getuigenis te geven. Keep you posted!

 

‘ s Middags zijn Ard-Jan en Femmy op pad gegaan. Na een paar minuten ontmoet Ard-Jan een oude studievriend, een bijzondere ontmoeting die ze van tevoren hadden geprobeerd te arrangeren, maar niet lukte… en nu ontmoet onze dominee in de Domineestraat in Paramaribo “zomaar” deze oude vriend.

 

‘s Avonds hebben we een barbecue met oude bekenden en relaties van Erica uit eerdere reizen. Een avond van ontspanning, met thema “Grill & Chill” Surinaamse stijl. Het moment waarop Erica één voor één deze (voor haar) belangrijke mensen, die veel voor haar betekend hebben, eerde, was bijzonder en emotioneel. Het bracht een sfeer van openheid en verdieping.

 

Als team kregen we een mooie zegen van Peter Morgan (die de gasten vertegenwoordigde) mee. We kregen de bevestiging dat we in Gods tijd voor Suriname meebewegen en mogen dienen en activeren. We sloten de gezamenlijke zegen af met een prachtig Surinaams lied wat ons werd toegezongen; Uw vuur, Uw olie, Uw wind.

Morgen naar Opa Doelie, een Jeugd detentie centrum voor minderjarige jongens, een interview voor Shalom Radio en de start van Refresh voor leiders van diverse gemeente!