Zondagochtend spraken zowel Erica als Ard-Jan in een gemeente. We nemen jullie mee in de gebeurtenissen!

Team Erica (met Marjon, Femmy en Arnout):

We worden opgehaald en na een comfortabel ritje (wel lekker na het Dance feestje van de avond ervoor) worden we bij de gemeente afgezet. We worden ontvangen en eigenlijk direct komt er al iemand die gebed wil voor meer vuur van de Heilige Geest. Hij had er ‘s ochtends al voor gebeden en hij wist dat hij de eerste zou zijn die zou ontvangen, en hij ontving het. ‘s Ochtends had Erica een beeld ontvangen als leidraad voor het woord. Maar pas tijdens de zangdienst ontving ze de rest. Het blijft spannend om samen met de Heilige Geest te bedienen… maar Hij is er altijd. Het woord ging over de vreugde én de glorie van God. Er wordt veel vreugde geroofd bij gelovigen, maar we vinden het ook moeilijk om echt in vreugde te leven. De voorbeelden van Erica over hoe zij de vreugde van God heeft ervaren in haar leven spraken aan. Hoe God soms mensen onbedaarlijk laat lachen op Zijn tijd en Zijn manier is niet altijd even comfortabel voor degene die het “overkomt”. Je merkte de spanning in de zaal… waar gaat dit naar toe? Bij de oproep van Erica om naar voren te komen als je meer vreugde wil ontvangen en vrij wil komen van dingen die je terug houden, kwamen in het begin zo’n 25 mensen naar voren. We begonnen voor de mensen te bidden en ze ontvingen daadwerkelijk de vrijheid en vreugde van God. Mensen die waren blijven zitten kwamen toch ook naar voren en het werd een groot feest. Mensen begonnen te dansen en in tongen te bidden. Mensen vielen onder de kracht van God en werden bevrijd van angsten.

Als team werden we hierna door de hele gemeente gezegend. De gemeeente kwam in een cirkel om ons heen staan en 2 van hen spraken een zegen en profetie uit. Arnout had de indruk dat hij de mensen 1 voor 1 kruislings met zijn handen moest zegenen. De voorganger vond het goed en Arnout maakte zijn ronde. Er kwam weer kracht vrij, mensen ontvingen vreugde en kracht. Bij één iemand werd profetie geactiveerd en ze begon o.a. te profeteren over een stel uit Cuba (die te gast waren) en die Erica net in het midden van de groep had gezet. Ze werden sterk bemoedigd en bekrachtigd met de Heilige Geest en nemen het Vuur mee naar Cuba! Wederom een bijzondere tijd waarbij een hele gemeente van God sterk werd bemoedigd en bekrachtigd met de Heilige Geest.

Team Ard-Jan (met Maurice en Nicolien):

De gemeente waar Ard-Jan mag spreken, komt samen in een open ruimte. Achter het gebouwtje wordt aan een nieuw kerkgebouw gewerkt. Dat is nog niet af, en het is volgens ds. Nortan nodig dat er eerst gewerkt wordt aan de ‘levende stenen’, voordat het nieuwe gebouw in gebruik genomen mag worden. Vandaag wordt a capella gezongen. De muzikanten zijn in een andere gemeente, meer landinwaarts, aan het helpen. Er is ruimte voor persoonlijke getuigenissen. De vrouw die de mededelingen doet begint zelf. Ze vertelt hoe zij op de Love Revolution geleerd heeft voor ander mensen te bidden, hoe eenvoudig het eigenlijk is, en hoeveel plezier het haar heeft gegeven. Daarna rijdt Tito met zijn rolstoel naar voren. Hij vertelt over zijn belevenissen met de Love Revolution, en hoe hij op straat allerlei mensen heeft aangesproken. Hij is zo enthousiast geworden dat hij nu niet meer kan stoppen, en in het vervolg vrijmoedig de goedheid van God zal uitdelen. Er komt een man naar voren. Hij vertelt dat hij dakloos is. Hij heeft een kaartje bij zich waarmee hij bemoedigd is. Zaterdag is hij aangesproken door mensen die op outreach waren met de Love Revolution. Hij heeft zijn leven aan Jezus gegeven, en besloot zich aan te sluiten bij deze gemeente. Met tranen in zijn ogen vertelt hij zijn verhaal. Vervolgens heeft Maurice het op zijn hart om te vertellen over de Love Revolution. Hij vertelde over zijn ervaring met de zwerver die hij aansprak, zijn leven aan Jezus gaf, mocht douchen en schone kleren kreeg. Ard-Jan spreekt over de gelijkenis van de vader met de twee zonen. De vader nodigt zowel de jongste als de oudste zoon op het feest. Beiden zijn uitgenodigd voor het feest van de Vader. Wij worden gevraagd zoveel mogelijk mensen mee te nemen naar het feest. Dus moeten we er op uitgaan om mensen te nodigen voor het feest. De getuigenissen van de Love Revolution hielpen om de mensen te activeren. Na de preek reageerde de hele gemeente, van jong tot oud, op de uitnodiging om vervuld te worden met de Heilige Geest. Sommigen kwamen zelfs meerdere keren voor gebed. Er vonden genezingen en bevrijdingen plaats, mensen werden geactiveerd in een bediening. Gemeenteleden die meegedaan hadden aan de Love Revolution hebben we een plek gegeven in de bediening. Zo kan het zaadje dat gepland is meteen daadwerkelijk in de gemeente ingezet worden.

‘s Avonds hebben we met het team afgesloten door gezellig met elkaar uit eten te gaan. Even heerlijk ontspannen met elkaar. Maar ook daar waren er werken voorbereid… naast ons zat een vrouw die jarig was. We mochten haar bemoedigen met een mooi kaartje, een profetie en genezing van pijn in haar benen. Wat een vreugde en wat leuk om even te dansen met elkaar om dit te vieren;) En nog was het niet klaar… Erica had de indruk dat er nog iemand was met kniepijn. En dat bleek de eigenaresse van het restaurant te zijn. Ze kon de trap bijna niet oplopen. Na gebed voor genezing was alle pijn weg en kon ze gewoon de trap weer oplopen! Ze werd enorm bemoedigd (en haar vriendin ook) met een profetie. 

De maandagochtend was het nog even doorpakken met elkaar. De laatste afspraken met mensen die nog bekrachtigd wilden worden. We hebben gebeden voor een leidersechtpaar waarbij de vrouw door God een nieuwe positie kreeg. We hebben gebeden met een zendingsechtpaar die enorm werden bemoedigd en bekrachtigd. En nog twee mensen die zegen en gebed ontvingen, en daarna was het echt tijd om de koffers te pakken en nog wat te eten. De bus haalde ons op voor de rit naar het vliegveld. Dat was heel relaxed. Aangekomen op het vliegveld verliep alles op rolletjes. De vlucht was niet vol geboekt, waardoor we heerlijk de ruimte hadden! Wat een zegen om zo terug te vliegen naar ons koude kikkerlandje!