Woensdag hebben we ons teamuitje gehad samen met Willine en Rogier. We hebben gevaren op de Surinamerivier en enorm genoten van het water, de natuur en al de dolfijnen die we zagen zwemmen. Een paar nieuwsgierige dolfijnen staken hun koppen vlakbij de boot boven water. Yes!!  Daarna maakten we een wandeling over plantage Rust en Werk. Eén van de bewoners vertelde ons hoe het er vroeger aan toeging op deze suikerplantage en hoe het leven nu is. Een vrouw die ook op de plantage woont, had Javaans voor ons gekookt en na de maaltijd vetrokken we weer per boot, terug naar de stad.

’s Middags zijn Arnout en Erica naar Levels gegaan om daar filmpjes op te nemen. Levels is de discotheek waar de Love Revolution wordt gehouden. Een training en event waar mensen wordt geleerd om de straat op te gaan en verloren broers en zussen te bereiken met Zijn liefde en Zijn kracht. Inmiddels hebben we de eerste avond gehad. Er waren rond de vijfenzestig mensen! De eersten waren er al een uur voordat de avond begon. Dit is niet Surinaams en laat wel zien hoe hongerig de mensen zijn. Erica heeft uitgelegd en uitgebeeld hoe geest, ziel en lichaam weer in eenheid gaan functioneren als je Jezus hebt aangenomen. Door de wedergeboorte wordt onze geest, die voor God dood was, weer levend en verbonden met de Heilige Geest. Door de Heilige Geest leren we het leven te leven dat Jezus ons hier op aarde heeft voorgedaan: de zieken genezen, demonen uitdrijven, doden opwekken en heel veel liefde van God uitdelen. Aan het eind van de avond hebben we gebeden voor de mensen voor vervulling met de Heilige Geest. Veel mensen vielen onder de kracht van God en een stuk of twintig mensen begon voor het eerst in tongen te bidden. Het vuur is aangestoken! We zijn benieuwd naar wat God vandaag en morgen gaat doen. Wij hebben grote verwachtingen!

Nog even terug naar woensdagavond. Voor de avondmaaltijd waren we uitgenodigd bij een zuster die hier in Paramaribo een gemeente leidt. Haar dochter had heerlijk voor ons gekookt: pom, bruine bonen, rijst en kip. Nu hebben we echt Suriname geproefd.

Erica ging die avond ook spreken op een bijbelstudie avond van een van de kerken in Paramaribo. Ze heeft het Woord gebracht en ook daar waren de mensen (ongeveer 80 personen) hongerig. Ze verlangden naar meer van God. Mensen werden bekrachtigd, vervuld met Zijn liefde en bevrijd, de glorie van God was daar. Het is zo overweldigend om dit mee te maken. De dag hiervoor heeft Erica een meeting gehad met de voorganger van deze gemeente en nodigde hij haar direct uit om te komen spreken. En gelijk de volgende avond sta je te spreken voor 80 mensen. God is zo ontzettend goed en liefdevol en Suriname is hongerig naar meer van Jezus.

Omdat we deze woensdag als een stukje ontspanning zagen en de dag dan ook anders begon hebben we verzaakt om de dag met elkaar en met God te beginnen. Dit is een goede leerschool voor ons geweest. Hoewel God alles in Zijn Hand had zijn er ook dingen niet goed gegaan. Er was miscommunicatie, onduidelijkheid en verwarring. Dit was een goede les voor ons. Wij zijn verwikkeld en bezig in een geestelijke strijd. We zetten leiders en de leiders van de toekomst vrij. Bedieningen worden geboren en terrein wordt ingenomen. Dit is “Next Level” en de vijand wil dit tegenwerken en loert waar hij kan aanvallen. We voelen de druk en intimidatie toenemen maar dit maakt ons alleen maar standvastig, vastberaden en closer als team.

Zoals je wel kunt lezen gebeuren er hier in Suriname heel bijzondere dingen. Wij geloven ook dat dit de tijd is voor Suriname. Je merkt het aan alles: verzoening tussen leiders, gelovigen die willen leren hoe ze hun ongelovige broers en zussen kunnen bereiken, de mensen op de straat die open staan voor het goede nieuws.

Door de voorbereidingen en de vele afspraken schrijven we dit blog nu op zaterdag ochtend. Er is al zoveel gebeurd in de tussentijd maar dat proberen we morgen (zondag) op te schrijven).

Bedankt voor jullie ondersteuning, gebed en toewijding! Dat hebben we hard nodig!Love you all!

Love en greetings van het hele team!

Bidden jullie mee voor:

 • Een doorbraak in deze nieuwe tijd voor Suriname en het Caribisch gebied.
 • Bescherming voor het team.
 • Love Revolution training (veel te leren in korte tijd, dat het “beklijft”, doorbraak in kracht, lef en heel veel liefde)
 • Love Revolution dance event, dat de ongelovige jeugd komt en bereikt wordt.

PLANNING:

 • Zaterdag een hele dag training aan +/- 80 mensen die echt meer willen uitstappen en een basis zullen zijn voor de Love Revolution
 • Zaterdagmiddag is er een outreach en zullen de mensen de straten op gaan en zal de club open zijn voor anderen die gebed nodig hebben voor bevrijding, genezing en meer.
 • Deze training sluiten we af met een tour met een “Partybus” door het centrum van Paramaribo. We zullen super coole muziek draaien (o.a. van Karl Noten /Gospel Of Dance) en jeugd uitnodigen, evangeliseren en bidden voor genezing en/of bevrijding.
 • Voor het avondeten hebben we het restaurant afgehuurd om jonge leiders, jeugdleiders en anderen te ontmoeten, te socializen en aan te vuren voor deze Love Revolution.
 • Hierna begint het Dance event en mogen we samen met hen vieren dat Jezus onze koning is en wij bidden dat ook vele van hen deze Koning willen volgen.
 • Zondag spreekt Ard-Jan in een gemeente en Erica zal ergens anders spreken, de middag zal waarschijnlijk worden ingevuld met afspraken.
 • Maandagochtend zullen we nog teams en leiders bekrachtigen
 • EN zullen we een DOOPDIENST houden! (OOK een gebedspunt!)